Monday, December 11, 2006

AVALA TREKING...

U petak uvece, u restoranu Usce na savi, odrzano je Orijentiring gala vece 2006 na kome su dodeljena priznanja za najuspesnije u Kupu Srbije i Kupu SCG u protekloj sezoni. O samoj ceremoniji ne bi trosio previse reci, sem da su gosti i prisutni novinari imali priliku da se malo bolje upoznaju sa orijentiringom. Ako im to nije poslo za rukom putem projekcija, onda su sigurno bili prijatno iznenadjeni na startu nocne trke na Uscu u kojoj po meni licno, svi koji su ucestvovali su bili pobednici. Slika na startu mozda nije bila kao na Jukoli recimo, ali je svakako bilo uzbudljivo.
U subotu sam planirao trcanje, ali celog dana sam se osecao strasno umorno i uprkos odlaganju i pokusaju da kupim vreme da umor iscezne u toku dana, to se nije desilo pa sam resio da je najbolje da se odmorim i pripremim za nedeljni trening.
Moram da priznam da mi je prosla nedelja bila strasno naporna i dinamicna jer sam i pored obaveza na poslu uspeo da napravim treninge svakog dana.
U nedelju, je ekipa u sastavu – Toxi, Igor, Pop, Lino i Ja, otisla na Avalu na trening. I dok sam ja izmerio da bi staza mogla da ima jednu duzinu, onda je Toxi izmerio i jos proverio, pa je staza tada imala drugaciju ali jos uvek pristojnu duzinu, da bi u toku samog treninga shvatili da je staza prilicno duza i od moje i od njegove varijante.
Jos uvek nisam izmerio tacnu kilometrazu, ali znam da mi je trebalo 2h16min za postavljenu stazu. Lino je trcao oko 3' brze, iako smo dobar deo straze trcali zajedno. Toxi i Pop su iskusno od 9-te dotrcali na cilj nakon 1h45min trcanja dok sam ja, trceci sa 12-te na 13-tu sreo Igora koji je tek isao ka 12-oj i sugerisao mu da se okrene i nastavi zajedno sa mnom ka cilju, tako da smo zajedno zavrsili. Uprkos velikom naporu kome smo bili izlozeni tokom treninga i nakon koga sam bio skroz iscedjen, juce je bilo zaista sjajno biti na Avali.

No comments: